Säkylän Liikekeskus Oy / Wellness Center Finland Oy

Häikäisemätön ja tehokas valaistus kuntosalille etäohjattavalla LED-valolla – Säkylän Liikekeskus Oy / Wellness Center Finland Oy

Vuodenvaihteessa Ledistys osallistui mielenkiintoiseen valaistusuudistusprojektiin, kun Säkylän keskustaan avattiin Wellness Center Finland -kuntosali kolmen yrittäjän: Olli-Pekka Remeksen, Hanna Niemisen ja Marco Netterbergin toimesta. Tiloissa toimi entuudestaan Säkylän Välipala-kahvila, jonka toiminnasta vapautunut tila remontoitiin kuntosaliksi.

Wellness Center Finlandin valaistuksen projektivastaava Ledistyksen Ilkka Äijälä kertoo, että kiinteistön omistajan Säkylän Liikekeskus Oy:n toimitusjohtajan Mika Reunasen kanssa hierottiin eri valaistusvaihtoehtoja ja aluksi hieman eri tarkoitukseenkin:

”Myöhemmin Mikan suunnitelmat tarkentuivat kuntosaliksi. Näitä vaihtoehtoja pohdittiin erittäin hyvässä yhteisymmärryksessä.”

Ilkka Äijälä, myyjä ja projektivastaava, Ledistys Oy

Vanhojen loisteputkivalaisimien tilalle asennettiin Ledistyksen kotimaiset LED-valaisimet, kun vuokratila muuntui entisestä myymälästä ja kahvilasta kuntosaliksi.

Sähkönsäästöä ja muokattavuutta helposti ohjattavalla Led-valaistuksella

Kuntosalitiloihin asennettiin reilu 40kpl Ledistyksen Profiled DALI-valaisimia (PRL401 DALI ja PRL601 DALI), joilla saavutettiin tasainen 500 luxin valaistus niin, että kirkkautta voi säätää himmeämmälle tarpeen mukaan. Yksi kuntosalin yrittäjistä, Olli-Pekka Remes, kuvailee tyytyväisenä valaistuksen muokattavuutta:

”Uutta valaistusta voi säätää ja ohjata etänä kännykkäsovelluksella tai ohjaimesta paikan päällä. Valaistus on ajastettu kuntosalin aukioloaikojen mukaan. Kuntosali on auki 05-23, joten on tärkeää, että käyttövalaistus saadaan säädettyä automaattisesti yöksi pois.”

Olli-Pekka Remes, yrittäjä ja hallituksen puheenjohtaja, Wellness Center Finland

 

Uutta LED-valaistusta voi säätää ja ohjata etänä kännykkäsovelluksella tai ohjaimesta paikan päällä. WCF:n valaistus on ajastettu kuntosalin aukioloaikojen mukaan yöksi pois.

Kuntosalille sopivan kirkas mutta häikäisemätön valaistus

Olli-Pekalla on kokemusta myös sähkötöistä ja itsekin saleilla treenanneena hänellä oli tarkka visio siitä, millainen hyvän kuntosalivalaistuksen tulisi olla:

”Monella salilla on ongelmia valaistuksen kanssa. Penkillä selällään maatessa on tärkeää, etteivät valot häikäise silmiin. Kohdevaloa ei saa olla liikaa, mutta monella salilla on toisaalta taas liian hämärää”, Olli-Pekka kertoo.

”Helppous on ehdottomasti se minkä haluan nostaa ohjauksen lisäksi esiin. Ja huomaamattomuus. Se on oikeasti iso juttu, ettei valaistuksesta ole kertaakaan asiakkaiden toimesta valitettu, eikä ole tullut kehitysehdotuksia. Ledistyksen valaisimet ja kuvut ovat sellaisia, etteivät ne häikäise. Valoa on siitä huolimatta tarpeeksi ja kokonaisvaloisuusaste on korkea.”, Olli-Pekka jatkaa hyötyjen kuvailua.

Oikeilla kuvuilla ja valotehoilla on varmistettu, etteivät uudet Led-valot häikäise salin käyttäjiä edes makuuasennossa.

Kokonaiskustannuksiltaan edullinen ja ekologinen investointi laadukkaaseen kotimaiseen Led-valaistukseen

Olli-Pekka osoittaa hyvästä valaistuksesta ja viisaasta päätöksestä kiitokset myös kiinteistön omistajalle ja valaistusuudistuksen tilaajalle Mikalle:

”Remontin yhteydessä ja tilojen vuokralaisen vaihtuessa tolkuttomasti sähköä vievät loisteputket poistettiin. Pitkäjänteinen ratkaisu ja Led-valaistukseen siirtyminen pienentää tietysti myös meidän maksaman käyttösähkölaskun hintaa, minkä lisäksi saimme kuntosalille käyttötarkoituksenmukaisen valaistuksen”, Olli-Pekka kertoo tyytyväisenä.

Olli-Pekka listaa lopuksi vielä Ledistyksen etuja muihin valaistustoimittajiin verrattuna:

”Saman paikkakunnan tavarataloon Metka Hintaan oli jo aiemmin kesällä toimitettu Ledistyksen valaistus. Sitä käytiin yhdessä katsomassa ja hyvien kokemusten vuoksi päädyttiin samaan toimittajaan. Hankintahinta oli vertailukelpoinen, kiinnitys helppo ja kokonaisuus hyvin mietitty. Myös kotimaisuus vaikutti päätökseen ja on hyvin tärkeä arvo meille.”

 

Säkylän Wellness Center Finland -kuntosali Ledistyksen toteuttaman valaistusuudistuksen jälkeen.

Onko valaistustarve ajankohtainen?

Erilaisten teollisuuden, maatalouden, logistiikan, liiketilojen ja urheiluhallikohteiden valaistus on meille Ledistyksellä tuttua. Teemme vuosittain lukuisia valaistuksen uusimisprojekteja sekä suunnittelemme tietenkin myös kokonaan uusien tilojen valaistusratkaisuja. Jokainen projekti on erilainen ja valaistuksen suunnittelussa onkin huomioitava monta seikkaa. Kun valaistusuudistus tulee ajankohtaiseksi, voit perehtyä aiheeseen Ledistyksen blogissa tai ottaa saman tien yhteyttä lähimpään LED-valaistuksen asiantuntijaan.

Valaistusoppaastamme voit lukea tarkemmin kotimaisen LED-valaistuksen hyödyistä verrattuna loisteputkilla ja muilla perinteisillä teollisuusvalaisimilla toteutettuun valaistukseen.

Muistathan, että meiltä saat ilmaisen valaistuskartoituksen, jossa käydään valaistuksen nykytilanne läpi ja arvioidaan LED-valaistuksen tuomat säästöt.