Myymälöiden ja liiketilojen valaistusratkaisut

Kustannustehokkaat ja huoltovapaat LED-valaisimet myymälöiden ja liiketilojen tarpeisiin.

Optimoitu valaistusratkaisu

Liike- ja myymälätiloissa on usein kovat luksivaatimukset tuotteiden edustavan esillepanon ja näkyvyyden vuoksi. Valaisinmäärät ovat tällaisissa tiloissa usein suuria, jotta vaadittu valaistusteho saavutetaan.

Suurissa myymälöissä eri tuotekategorioilla voi olla hyvinkin erilaiset värilämpötila- ja värintoistovaatimukset. Nykymarkettien aukioloaikojen pidentymisen vuoksi valojen himmennysmahdollisuuden merkitys energiansäästössä korostuu.

Palvelukokonaisuutemme muodostuu laadukkaista, kotimaisista LED-valaisimista asiantuntevasta suunnittelusta, yksilöllisestä ratkaisusta ja ammattitaitoisesta asennuksesta. Toteutamme myymälätiloihin aina valaistuksen lähtötasomittaukset. Projektin valmistuttua teemme pitkäjänteisesti tarkistusmittauksia, joilla varmistetaan valaistussuunnitelman mukainen lopputulos.

Kokonaisvaltainen palvelumme

Kokonaisvaltainen räätälöity valaistussuunnitelma

Suunnittelun merkitys korostuu, kun tavoitellaan laadukasta ja energiatehokasta valaistusta. Valaistusratkaisujen energiatehokkuus perustuu pitkälti onnistuneeseen suunnitteluun. Se ottaa huomioon esimerkiksi valaisimien määrän ja teholuokan sekä niiden oikeaoppisen sijoittelun ja optimaalisen ohjaustekniikan. Jokainen valaistussuunnitelma on yksilöllinen, sillä valaistavalla tilalla ja sen käyttötarkoituksella on suuri merkitys lopulliseen valaistusratkaisuun ja energiatehokkuuteen. Ennen tarjousta voimme tehdä ilmaisen kohteen kartoituksen, jonka pohjalta mallinnetaan kohteen tarvitsema valaistuskokonaisuus. Jos kyseessä on jo olemassa oleva valaistu kiinteistö, voidaan tarjouksen yhteydessä tehdä myös säästölaskelma, josta selviää saavutettava säästö ja ledivalaisimien takaisinmaksuaika.

Energiatehokkaissa valaistushankinnoissa on syytä pohtia koko valaistuksen elinkaarta suunnittelusta ylläpitoon. Valaistuksen kokonaiskustannuksiin vaikuttavat myös muun muassa valaisimiemme pitkät huoltovälit eli ne ovat käytännössä huoltovapaita. Pidä mielessä lisäksi mahdolliset tuet, kuten energiatuki, jota voi hakea energian säästöä ja käytön tehostamista edistäviin investointi- ja kehittämishankkeisiin.

Kotimaiset, kustannustehokkaat LED-valaisimet

Uskomme vahvasti suomalaiseen työhön ja valmistamme itse Moduled- ja Profiled-valaisimet Pohjois-Pohjanmaalla Kempeleessä. Tuotteillamme on avainlipputunnus.

Valaistuksen ensisijainen tehtävä on tuottaa riittävästi hyvälaatuista valoa erilaisten toimintojen suorittamiseen. Energiatehokkaassa valaistuksessa pyritään mahdollisimman vähäiseen energiankulutukseen täyttäen valaistuksen laadulliset vaatimukset. Käyttämällä LED-valaisimia, valaistuksen laadusta tarvitse tinkiä energiankulutuksen alentamiseksi. Kasvavilla globaaleilla markkinoilla on kuitenkin paljon tuotteita, jotka eivät kaikilta teknisiltä ja laadullisilta ominaisuuksiltaan vastaa vaativien valaistuskohteiden odotuksia. Pelkkä valotehokkuus (lumenia/wattia) ei vielä kerro kaikkea valaisimen laadusta ja energiatehokkuudesta.

Kiinnitämme omassa tuotannossamme runsaasti huomiota tekemiimme komponenttivalintoihin, sillä laatuun ja kokonaistehokkuuteen vaikuttavat itse ledien lisäksi monet muutkin asiat, kuten liitäntälaite, valonjako ja jäähdytys. Ledistyksen koko tuotanto on Suomessa, mikä tarkoittaa, että laatua on helpompi valvoa ja ylläpitää. Näin voimme turvallisin mielen antaa valaisimillemme viiden (5) vuoden takuun. Kempeleen tehtaalla voimme itse vaikuttaa kaikkeen mitä teemme ja pystymme tarvittaessa räätälöidä sopivia ratkaisuja haastaviin ja erilaisiin kohteisiin. Tuotteemme ovatkin modulaarisuutensa ansiosta helposti mukautettavissa asiakkaidemme yksilöllisiin tarpeisiin.

Tarpeenmukainen valaistuksenohjaus

Valaistuksenohjaus on tärkeä valaistuksen energiatehokkuuteen vaikuttava tekijä. Vaikka monet erilaiset ratkaisut voivat olla toimivia valaistuksen kannalta, niiden energiankulutuksessa saattaa olla hyvinkin isoja eroja. Kaikkein tehokkaimmat valaistusratkaisumme ovat lähes aina räätälöity muunneltavaksi ja ohjattaviksi. Ohjausvaihtoehdoillamme valaistaan oikeaa paikkaa, oikealla teholla ja oikeaan aikaan. Kustannuksia voidaan helposti karsia teknologian avulla, kun valaistus ei ole koskaan ylimitoitettu. Huomioimalla ohjauksessa esimerkiksi päivänvalo ja läsnäolo, saadaan aikaan huomattavia säästöjä energiankulutuksessa.

Ammattilaisen tekemä asennus ja käyttöönotto

Nopea asennus – 4 vuoden takuu. Yhteistyökumppaneinamme eri puolilla Suomea toimivat sähköurakoitsijat hoitavat asiakkaan niin halutessa valaisinten asennustyön. Tarjoamme toimituksen asiakkaillemme avaimet käteen -palveluna urakoitsijoiden kanssa yhteistyössä. Tuotteemme on suunniteltu siten että asennus on mahdollisimman helppo ja nopea, jonka kautta kokonaiskustannustehokkuus paranee.

Liike- ja myymälätilojen referenssejä

Valaisemme monenlaisia myymälä- ja liiketiloja. Olemme toteuttaneet useita onnistuneita myymälävalaistuksen projekteja ympäri Suomea ja saavuttaneet pitkäaikaisia asiakassuhteita.

Tutustu tarkemmin referenssiprojekteihin!

LED-valaistuksen hyötyjä

Turvallisuus

Valaistuksen paloturvallisuus

Perinteisten valaisinten valontuotto perustuu lämpöön, kaasun tai langan kuumentamiseen hehkuvaksi. Sen takia perinteiset polttimot kuumenevat käytössä. Lisäksi muissa kuin tavallisessa hehkulampussa on kuristin. Vikatilanteissa ja lampun tai kuristimen käyttöiän loppupuolella kuristin voi kuumentua nopeasti jopa 200-asteiseksi, mikä aiheuttaa helposti tulipalon. Valaisimet ovatkin toiseksi yleisin sähköpalojen aiheuttaja Suomessa. 

LED-valaisimet eivät tarvitse lämpöä toimiakseen, vaikka lämpenevätkin toimiessaan.  Ledistyksen valaisimissa jäähdytys on toteutettu alumiinirungolla, joka jakaa ja haihduttaa lämmön tehokkaasti. Lisäksi valaisimissamme on patentoitu tekniikka, joka estää kuumenemisen vikatilanteissa. Sähköpalon riski pienenee huomattavasti LED-valaisimiin siirryttäessä.

Valaistuksen vaikutus turvallisuuteen

Hämärämiehet liikkuvat ja työskentelevät mielellään pimeän turvin. Pienikin valo varastossa, hallissa, eläintiloissa ja niiden ympäristöissä luo turvallisuutta ja pitää epäilyttävissä tarkoituksissa liikkuvat kulkijat varpaillaan. Liikkeen mukaan syttyvä tai kirkastuva valaistus tehostaa turvallisuutta entisestään. Vaikka valvontakameroissa on pimeänäköä auttavat infrapuna-taustavalot, auttaa tehokkaampi valaistus kameroita tarpeen tullen näkemään kauemmas ja toistamaan värejä paremmin. 

Taloudellisuus

Valaistuksen energiankulutus voi laskea jopa 80 prosentilla

Vaihtamalla vanhat valaisimet LED-valaisimiin, voit säästää energiaa jopa 80 %. LED-valaisimiin sijoitetun rahan takaisinmaksuajat ovat todella lyhyitä johtuen niiden erinomaisesta energiatehokkuudesta.

Voit säästää energiaa esimerkiksi seuraavasti:

  • 250 watin elohopeavalaisin korvataan 32 watin MDL401-valaisimella, säästät noin 80 %
  • 2 x 58 watin T8 putket korvataan 32 watin MDL401-valaisimella, säästät noin 70 %
  • 400 watin monimetallivalaisin korvataan 177 watin MDL1202-valaisimella, säästät noin 50 %
  • 400 watin SPN-valaisin korvataan 177 watin MDL1202-valaisimella, säästö noin 50 %
  • Valaisinten teknisiä tietoja löydät tuotesivuilta

Ohjaamalla valaistusta SMART-järjestelmällä saat vielä lisäsäästöjä.

Leasing

Tarvittaessa LED-valaisimet voi hankkia myös leasingilla. Valaisimien vuokraaminen on toisinaan investointia kannattavampi vaihtoehto. Säästöt myös konkretisoituvat heti, kun vanhan ja uuden sähkölaskun erotus on rahassa mitattuna enemmän, kuin leasing-valaisimien aiheuttama kulu.

Tehokkuus

Valaistuksen vaikutus työtehoon

Puhtaan valkoisella, riittävän kirkkaalla valolla on todettu olevan piristävä vaikutus ihmiseen. Myös työteho hyvässä valossa paranee monestakin syystä, tässä muutama syy:

  • Mieli on virkeämpi, mikä vaikuttaa muun muassa keskittymiseen.
  • Tarkat tehtävät vaativat vähemmän näkemiseen liittyvää ponnistelua.
  • Pudonneet osat, esimerkiksi tippunut ruuvi, on helpompi löytää.
  • Hyvin valaistut työtilat tulee pidettyä puhtaampina ja paremmassa järjestyksessä.
  • Vaaratilanteet on helpompi havaita ja välttää.