Pyhäsalmen Metallityö

Hallin valaistus uudistettiin – Pyhäsalmen Metallityö

Asiakkaamme Pyhäsalmen Metallityö on konepaja, joka valmistaa kaivospultteja kaivoksille sekä erilaisia metalliesineitä asiakkaiden tilauksesta. Vuonna 1990 perustetun Pyhäsalmen Metallityön tuotantohalli sijaitsee Pyhäsalmen teollisuusalueella. Tuotantotilat oli aiemmin valaistu perinteisillä loisteputkivalaisimilla. Kesällä 2019 hallin valaistus uudistettiin ja samalla tuotantotilojen valotaso nostettiin vastaamaan 2020-luvun valaistusvaatimuksia.

Kestävät ja tehokkaat LED-valaisimet korvasivat vanhat loisteputket

Kaivospulttituotantohallin loisteputkien tilalle asennettiin Suomessa suunniteltuja ja valmistettuja Ledistyksen Profiled-tuoteperheen valaisimia. Hallin valotaso nousi kerralla 500 luxiin ja loisteputkien hieman kellertävä valo vaihtui LED-valaisimien puhtaan valkeaan valoon. Koska valaistusuudistus Ledistyksen asiantuntemuksen siivittämänä onnistui hyvin, myös yrityksen toisen hallin valaistus päätettiin uusia vielä saman vuoden syksyllä.

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on Hallin-valaistus-vaikuttaa-moneen-asiaan-1024x683.jpg

Loisteputkivalaisimien vaihtaminen yksi kerrallaan sitä mukaa, kun ne hiipuvat, on työlästä puuhaa. Siksi loisteputkilla valaistussa tilassa käy usein niin, että valotaso heikkenee pikkuhiljaa, kun sammuneiden lamppujen määrä kasvaa. Valaistusoppaastamme voit lukea tarkemmin LED-valaistuksen hyödyistä verrattuna loisteputkilla ja muilla perinteisillä teollisuusvalaisimilla toteutettuun valaistukseen.

Hallin valaistus LED-valaisimilla – työntekijöiden kokemuksia

Vuoden käyttökokemuksen perusteella Pyhäsalmen Metallityön tuotantotyöntekijät ovat erittäin tyytyväisiä uuteen hallin valaistukseen. Työntekijät ovat huomanneet, että valaistuksella on vaikutusta moneen tärkeään asiaan metallialan työntekijän arjessa:

  1. Koneiden huoltotöitä tehtäessä ei tarvitse käyttää lisävalaistusta, sillä nykyinen valotaso riittää sellaisenaan.
  2. Hyvässä valossa lika näkyy paremmin, joten nykyään tulee helpommin tartuttua harjaan ja siivottua paikkoja. Mikäs sen mukavampaa, kuin tehdä töitä siistissä ja puhtaassa ympäristössä!
  3. Myös työn laatuun valaistuksella koettiin olevan merkitystä. Tarkkuutta vaativia työvaiheita on mukavampi tehdä ja laaduntarkkailu on muutenkin helpompaa.
  4. Kirkkaassa ja valkeassa valossa mielikin on virkeämpi ja se vaikuttaa heti ajatuksiin positiivisesti.

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on Hallin-valaistus-käyttökokemuksia-1024x683.jpg

Hallin valaistuksen uusiminen

Erilaisten hallikohteiden valaistus on meille Ledistyksellä tuttua. Teemme vuosittain lukuisia hallivalaistuksen uusimisprojekteja sekä suunnittelemme tietenkin myös kokonaan uusien hallien valaistusratkaisuja. Jokainen halliprojekti on erilainen ja valaistuksen suunnittelussa onkin huomioitava monta seikkaa. Kun teollisuushallin valaistusuudistus tulee ajankohtaiseksi, voit perehtyä aiheeseen Ledistyksen blogissa tai ottaa samantien yhteyttä lähimpään LED-valaistuksen asiantuntijaan.

Muistathan, että meiltä saat ilmaisen valaistuskartoituksen, jossa käydään valaistuksen nykytilanne läpi ja arvioidaan LED-valaistuksen tuomat säästöt.