Blogi /

Työntekijäesittelyssä Ledistyksen tekninen johtaja Jussi Niinikoski

11.01.2024

Jussi aloitti Ledistyksellä 2019 myyjänä. Työhaastattelun tulevaisuuskysymykseen Jussi vastasi olevansa teknisessä roolissa Ledistyksellä myöhemmin ja tämä toteutuikin vain reilua vuotta myöhemmin. Sitä ennen Jussi kerkesi tehdä Ledistyksellä myyntityön ohessa myös markkinointitehtäviä ja messujärjestelyä, kun silloinen markkinointihenkilö siirtyi muualle ja Jussissa nähtiin potentiaalia tehtävään.

Työntekijäesittelyssä Ledistyksen tekninen johtaja Jussi Niinikoski

Myyjästä tekniseksi johtajaksi ja projektipäälliköksi

Tekniseen rooliin Jussi päätyi, kun Ledistyksen avainasiakaspäällikkö Jyrki halusi siirtyä eri tehtäviin. Teknisenä johtajana Jussi suunnittelee valaistuksenohjaukset, tekee käyttöönotot ja toimii asiakkaiden ja myynnin teknisenä tukena. Työhön kuuluu myös tuotekehitystä ja mukanaoloa yrityksen kehityshankkeissa, joihin tekniset asiat liittyvät.

Nykyisin myynti- ja markkinointivastuu on pienentynyt ja tilalle tuli teknisen johtajan tehtävien lisäksi projektipäällikön rooli:

”Vastaan asennusprojekteista ja siitä, että hommat sujuu työmaalla. Pyydän urakoitsijoilta tarjouksia ja pidän huolen siitä, että kaikki tarvittava on paikalla, valot tulevat asennetuksi ajallaan ja asiakas on tyytyväinen”, Jussi summaa.

”Toiveissani on, että työn pääpaino siirtyisi tulevaisuudessa yhä enemmän valaistuksenohjaukseen”, Jussi visioi.

Joustavuutta ja mahdollisuuksia valaistusalalla

Jussi kertoo olevansa lojaali ja tunnollinen työntekijä, joka uskaltaa ja osaa ottaa vastuuta. ”Jos jotain lupaan, niin myös teen sen. Työkaverina olen asiallinen, vaikka tuotannon kanssa tulee heitettyä läppää.” Myyjät soittavat Jussille, kun tarvitsevat apua, eivät rupatellakseen. ”Näillä kilometreillä on oppinut sanomaan asiat suoraan. Jos joku ei ole mieleen tai ahdistaa, niin sanon sen”, Jussi kertoo.

”Ledistys on sopivan kokoinen työpaikka. Joukko erilaisia ihmisiä, mutta kaikkien kanssa pystyy tulemaan toimeen. Ei ole turhaa hierarkiaa ja tekeminen on joustavaa. Mikään ei kangista tekemistä”, Jussi kuvailee työpaikkaansa.

Jussin mukaan markkina on äärimmäisen kilpailtu, minkä vuoksi kasvu on haastavaa. Potentiaalia ja mahdollisuuksia on kuitenkin vaikka mihin. ”On hienoa, että meillä on oikeasti käytössä ’kaikki myy’ -periaate ihan sanan varsinaisessa merkityksessä. Kerran juttelin urakoitsijan kanssa työmaasta. Samassa yhteydessä hän kertoi, että tarvii valoja yhteen toiseen projektiin. Saman tien paikanpäälle kahtomaan ja tarjousta antamaan. Ei tarvinnu sanoa, että myyjä ottaa yhteyttä, vaan pysytyi ite palvelemaan avun tarvitsijaa”, Jussi summaa Ledistyksen ketteryyttä.

Luotettavaa teknistä osaamista ja valaistuksenohjausta

Työkaverit kuvailevat Jussia huipuksi tyypiksi, jonka insinöörimäisyys näkyy huumorintajussa. ”Sympaattinen ja lepponen tyyppi, jollasen kaikki tarvis itelle työkaverikseen. Hyvää väritystä tavallisten ihmisten joukkoon.”

”Jussi on äärimmäisen luotettava kaveri. Jos lupaa hoitaa jotain niin varmasti sen myös tekee. Jussi tietää monesta asiasta, erityisesti teknisistä ja osaa tehdä asiakkaalle helpon ratkaisun. Harmittaa, ettei kukaan oikein tiedä miten paljon Jussi tekee töitä. Softan ja valaistuksenohjausjärjestelmän kehityksessä on ollut iso homma”, työkaverit kertovat.

Myös työnantaja kertoo Jussin olevan tunnollinen ja luotettava työmyyrä. ”Kaikki hoituu ajallaan ja sovitusti. Jussi on luottopakki ja monialaosaaja. Jussi tekee mitä haluaa, muut tekee mitä osaa”, työnantaja summaa.

Vastapainoa työlle luonnosta

”Olen Ledistyksellä töissä, ei minulla ole vapaa-aikaa”, Jussi vastaa vitsillä harrastuksista ja vapaa-ajasta kysyttäessä, mutta jatkaa sitten vakavammin työn olevan niin mielenkiintoista, että välillä päivät venyvät pitkiksikin.

”Perheen kanssa tulee käytyä karavaanireissuissa ja luonnossakin tulee oltua. Olen semi-luontoihminen, kalastelen ja metsälläkin tulee joskus käytyä”, Jussi kuvailee vapaa-aikaansa. Jussi pelaa myös lentopalloa ja harrastaa talvisin moottorikelkkailua.

”Olen mielestäni samanlainen sekä vapaalla että töissä. Kaveritkin soittelevat silloin kun on asiaa. Vain velipoika soittelee välillä jutellakseen”, Jussi kuvailee luonnettaan.

Ledistyksen asiantuntijalta apua valaistusuudistukseen

Mikäli suunnittelette valaisimien vaihtoa led-valaistukseen, ota rohkeasti yhteyttä Ledistyksen kokeneisiin asiantuntijoihin, ja katsotaan yhdessä, kuinka voisimme olla avuksi. Teemme maksuttoman valaistuskartoituksen paikan päällä, jolloin varmistetaan, että kaikki tärkeät yksityiskohdat otetaan huomioon. Voimme tehdä samalla veloituksetta teille luotettavan investoinnin kannattavuusanalyysin. Analyysin avulla saamme selville, kuinka nopeasti valaisininvestointi maksaa itsensä takaisin.

Lue myös oppaamme led-valaistuksen hankintaan.