Blogi /

Teollisuusuutiset: Parempaa valotehoa entistäkin kustannustehokkaammin

29.05.2018

Teollisuusuutisissa julkaistiin juttu Ledistyksestä.

Teollisuusuutiset: Parempaa valotehoa entistäkin kustannustehokkaammin

Ledistys Oy valmistaa teollisuusvalaisimia Kempeleessä. Kyseessä on kotimainen avainlipputuote. Kun kiinteistön valaistus päivitetään energiatehokkaampaan ledivaihtoehtoon, voidaan kustannus maksaa saavutettavalla energiansäästöllä. Ledistyksen tuotteita käyttävät teollisuuden lisäksi maatalous sekä suuret kauppaliikkeet. Yhtiö toimittaa valaistusratkaisut suunnittelusta toteutukseen.

– Omistajapohjamme on laajentunut. Toimintaan tuli mukaan sijoittajia, koska Ledistys nähtiin kannattavaa kasvua tekevänä yrityksenä. Sijoittajat ovat mahdollistaneet toiminnan kasvattamisen, toimitusjohtaja Ossi Karsikas mainitsee.

Jäähallin valaisinvaihto Jäälihallissa

Ledistykselle uusi myyntijohtaja

Ledistyksen uutena myyntijohtajana aloitti reilu kuukausi sitten Kimmo Hyrynkangas, joka omaa vahvan kokemuksen elektroniikkateollisuuden myynti- ja johtotehtävistä. Sapattivuoden jälkeen Hyrynkangas on käärinyt hihat ja tarttunut uuteen haasteeseen. – Valaisinmarkkina on kovasti kilpailtua, mutta jos mietitään Ledistystä, näen erittäin tässä todella hyvän kasvupotentiaalin. En epäile yhtään, etteikö varsin aggressiivisiakin kasvutavoitteita saavutettaisi, varsinkin kun rahoituspuoli on nyt kunnossa pääomasijoittajien muodossa. Seuraavaksi teemme tavoitteet ja alamme tekemään töitä niiden saavuttamiseksi – käytännössä tämä tarkoittaa kasvua sekä henkilöstön että toimitusmäärien suhteen.

Olen ollut nyt kuukauden tässä toimessa ja minulle on selvinnyt, että tein ihan oikean valinnan. Kyseessä on vielä toistaiseksi pieni yritys, mutta täällä on vahvuuksina todella kova tekemisen meininki sekä hyvä osaaminen, myyntijohtaja Kimmo Hyrynkangas toteaa. Ledistyksen tuotteet profiloituvat Hyrynkankaan mukaan vahvasti pro-puolelle, joten puhutaan ammattilaistason valaisimista. – On hyvä, että meiltä löytyy mallistosta useampikin vaihtoehto jokaiseen kohderyhmäämme: teollisuus-, maatalous- ja jäähallit sekä kaivokset. Meiltä löytyy sopivat ratkaisut näihin sekä erityisen korkeisiin tiloihin, joiden toteuttaminen ei ole ledeillä aina ihan itsestäänselvyys. Lähdemme hakemaan kasvua suhteellisen rajatusta kohderyhmästä.

Hyrynkangas näkee Ledistyksen tuotteiden vahvuuksina niiden järkevän kustannusrakenteen, laadusta tinkimättä. – Kun hinta, laatu ja hyvä asiakaspalvelu ovat tasapainossa, on asiakas tyytyväinen. Täällä on todella kovan luokan osaamista ja asiakaspalvelu on viety huippuunsa. Vaikka olen näitä asioita jo vuosikaudet tehnyt ja nämä ovat minulle tuttuja asioita, on todella mielenkiintoista soveltaa aikaisempaa osaamista uudessa toimintaympäristössä, jossa tulokset näkyvät heti niin hyvässä kuin pahassakin.

Profiled-valaisimesta kustannustehokas IP65-versio

– Profiled-valaisinmallisto on päivittynyt IP65-versioksi, joka on erittäin kustannustehokas, kuitenkaan valon laadusta tinkimättä. Kyseinen valaisin on alumiinirunkoinen. Valaisimet ovat täysin välkkymättömät. IP65-mallistosta löytyy kokoja teholuokkaa laidasta laitaan, 4000:sta 40 000 lumeniin, sekä korkeisiin että mataliin tiloihin. Karsikas kertoo, että IP65-valaisin käy edelleenkin kuiviin- ja sisätiloihin, mutta suojaus laajentaa valaisimen käyttömahdollisuuksia kosteisiin tiloihin, ihan pesuhalleista lähtien. Sama valaisin soveltuu märkätiloihin, myymäläkäyttöön, terminaaleihin ja varastoihin. – Olemme toimittaneet paljon valaisimia Kittilän kultakaivokselle ja homma on toiminut siellä hyvin. Sinne on toimitettu meidän Moduled valaisinmallistoa.

Korkealaatuista kotimaista valotehoa

Ledistyksen tuotteissa korostuu niiden kotimaisuus, korkealaatuiset materiaalit sekä saavutettu valoteho suhteessa käytettyyn energiaan. – Tuotteidemme valonlaatu on erittäin hyvä ja valaisimet ovat täysin välkkymättömiä. Tuoteperheeseemme kuuluu Profiled- ja Moduled-valaisinmallistot, joista molemmista löytyy noin 10 erilaista vaihtoehtoa. Molemmat mallistot on IP65-luokiteltuja, joten ne soveltuvat kosteisiin olosuhteisiin. Molemmista mallistoista löytyy eri teholuokkia. Kaikki tuotteemme valmistetaan Kempeleessä, Karsikas toteaa. Laadukkaiden valaisinten lisäksi Ledistys Oy:n kautta saa älykkäät ohjausjärjestelmät (Dali, Smart sekä mobiili). Ohjausjärjestelmät valitaan ja asennetaan kohteen vaatimusten mukaan. – Tuotteemme on suunniteltu helposti asennettaviksi, jolloin niiden kokonaiskustannustehokkuus paranee entisestään, Karsikas perustelee.

Halikko Steel Oy valaisinvaihto

Suunnittelusta toteutukseen

Ledistyksen edustaja käy kohteessa, jolloin asiakkaan kanssa käydään läpi, mitä siellä halutaan muuttaa, onko valoteho nykyisellään hyvä vai halutaanko sitä mahdollisesti lisätä. Tämän pohjalta tehdään valaistussuunnittelu, tarjous, haetaan asennusyhteistyökumppani ja katsotaan mahdollinen leasingrahoitus kuntoon. Karsikkaan mukaan esimerkiksi viiden vuoden leasingsopimuksen myönteinen kassavaikutus voi alkaa välittömästä. Koko uusinta maksetaan sähkönsäästöllä pois. – Esimerkiksi sahalaitoksilla valaisimemme parantavat paloturvallisuutta huomattavasti, koska valaisintemme pintalämpötila on matala. Ledistys on tehnyt valaistusprojekteja Jäälin, Porin ja Pyhäjoen jäähalleihin sekä Kuhmon Betonille ja Halikko Steelille. Toteutettuja kohteita on ympäri Suomen.

Nopea asennus ja monipuoliset ohjausmahdollisuudet

– Jäähalliprojekteissa valaistuksen uusintaan kuluu 30–50 miestyötuntia. Kohteisiin saadaan asennettua samalla erilaisia ohjausvariaatioita. Esimerkiksi Pyhäjoen jäähallissa on älykäs ohjausjärjestelmä, joka parantaa järjestelmän takaisinmaksuaikaa ja mahdollistaa erilaisia säätöjä. Siellä on mm. painike, josta voidaan valita peli-/harjoitusvalaistus ja sinne voidaan säätää myös portaattomasti erilaisia tasoja eri pelitilanteita varten. Kaikki valaistustilat voidaan esiohjelmoida järjestelmään. Ohjauksessa on olemassa olevat esiasetukset, joista  käyttäjän on helppo valita oikea valaistus kuhunkin pelitilanteeseen, Karsikas kertoo.

Investoinnin kassavaikutus on heti positiivinen

Ledistys voi toimittaa asiakkaalle koko valaistusratkaisun, jossa asiakas ei maksa yhtiölle euroakaan. Projekti maksetaan kokonaisuudessaan sähkönsäästöllä ja leasing-rahoitteinen valaistus toimitetaan avaimet käteen -palveluna. Leasingrahoitusaikoja on eri mittaisia, yleisimmin käytetty aika on 36 kk. – Jos valosaneerauskohteen sähkölasku on ollut aiemmin 500 euroa/kk, on sähkölasku nyt 200 euroa/kk ja leasingsopimus on 150 euroa /kk, jolloin kassaan jää 150 euroa /kk. Tätä kautta investoinnin kassavaikutus on heti positiivinen. Pystymme kilpailemaan niin aasialaisia kuin kotimaisiakin valaisimia vastaan, Karsikas lupaa.

www.ledistys.fi

Kopio Teollisuusuutiset-lehdestä