Blogi /

Ledistyksen henkilöstö äänessä: Tehokas valaisintuotanto

18.03.2020

Ledistyksen tuotannon esimies Jyrki Rehu kertoo blogissa ajatuksiaan muutamista osa-alueista, jotka ovat tärkeitä tehokkaan tuotannon saavuttamisessa.

Ledistyksen henkilöstö äänessä: Tehokas valaisintuotanto

Tehokkaan tuotannon osa-alueet

Tehokas ja sulavasti toimiva tuotanto on yksi menestyvän yrityksen tärkeistä kulmakivistä. Olen työskennellyt Ledistyksen tuotannossa vuoden 2015 lokakuusta asti ja viimeiset 1,5 vuotta tuotannon esimiehenä. Tässä blogitekstissä kerron ajatuksiani muutamista osa-alueista, jotka itse koen tärkeiksi hyvän tuotannon saavuttamisessa. Nämä ovat:

  1. Työnteko ja välineet
  2. Yhteistyö
  3. Henkilöstö

Työnteko ja välineet

Laadukkaat materiaalit ja kestävät, oikeanlaiset työkalut ja hyvä suunnittelu takaavat tuotteen erinomaisuuden.

Ledistyksellä on käytössä moderni automaattilinjasto ja -sirkkeli, joka leikkaa valaisimien alumiinirungot tarvittavaan mittaan ja kuljettaa ne työpisteeltä toiselle, kunnes lopuksi valaisimet pakataan ja lähetetään asiakkaalle. Järkevästi työpisteisiin jaetut työvaiheet tuovat tuotantoon sujuvuutta ja selkeyttä. Tarvittavat materiaalit ja työkalut ovat helposti saatavilla kullakin työpisteellä. Oikeiden työtapojen löytäminen on myös hyvä keino tehostaa tuotantoa. Valaisintuotanto ja valaisimien kokoonpano sisältävät monta mekaanista työvaihetta, joiden tekeminen oikein säästää aikaa, rahaa ja hermoja koko yritykseltä. Olemme opetelleet ja suunnitelleet kullekin työvaiheelle hyvät työtavat ja edelleen uusien ideoiden syntyessä jaamme ja otamme ne yhdessä käyttöön.

Yhteistyö

Tuotannon tulee aina tehdä yhteistyötä sekä tuotesuunnittelun että myynnin kanssa. Tuotesuunnittelun kanssa varmistetaan, että teoria ja käytäntö kohtaavat ja uudet tuotteet on mahdollisimman helppo valmistaa. Myynnin ja myyjien kautta Ledistyksen valaisintuotanto saa lähemmän yhteyden asiakkaisiin ja sitä kautta voidaan vastata kysymyksiin sekä mahdollisesti räätälöidä tuotteita asiakkaiden tarpeisiin.

Henkilöstö

Ehdottomasti tärkein osa tuotantoa on mielestäni henkilöstö. Olen ollut töissä nykyisessä tuotannossamme sen koko olemassaolon ajan ja todennut että paras teho, laatu ja tulos saadaan hyvällä työilmapiirillä ja työntekijöiden hyvinvoinnilla. Luottamus, arvostus ja avoimuus ovat arvoja, joita olen pyrkinyt vaalimaan, jotta kaikilla olisi mukava olla töissä. Ihmisen hyvä olo heijastuu positiivisesti kaikkeen tekemiseen, myös töihin.

Ledistyksellä on aina ollut hyvin tiivis ja iloinen tuotantotiimi. Töissä saa olla juuri sellainen kuin on ja muiden kanssa voi vapaasti puhua myös työn ulkopuolisista asioista. Tämä lähtökohta on tärkeää opettaa aivan aluksi uusille työntekijöille, jotta he tietävät olevansa tervetulleita ja pääsevät heti mukaan porukkaan. Olemme myös tekemisissä vapaa-ajalla, mikä on mukava tapa tutustua ja vahvistaa suhdetta entisestään. Tunnen olevani etuoikeutettu ja olen todella onnellinen, että olen saanut näin mahtavien ihmisten kanssa tehdä hyvää ja laadukasta työtä.

Jyrki Rehu