Halikko Steel Oy

Uudet LED-valaisimet halliin – Halikko Steel Oy

Halikko Steel vaihtoi kellertävien suurpainenatrium-valaisimien tilalle Ledistyksen Profiled-malliston PRL802 valaisimet. Valaistusvoimakkuus on molemmissa tilanteissa noin 300 luksia, mutta kuten kuvista näkee, on LED-valaisimien tuottama valo paljon edeltäjiään valkoisempi.

Luonnollisen valkoisen 4000 Kelvinin värilämpötilan ansiosta tilat muuttuivat selkeästi kirkkaammiksi samalla kun energiankulutusta saatiin laskettua jopa yli 70 prosenttia.

Halikko Steel Oy aloitti valaisimien vaihtoprojektin kesällä 2017. He testasivat ensin useita eri valmistajien valaisimia ja päätyivät Ledistyksen tuotteisiin. Hinta oli kilpailukykyinen ja valaisin itsessään oli testatuista paras.

Suurin piirtein 12 000 neliön tilassa oli 350 valaisinta ja kaikki alkoivat olemaan vaihtokunnossa, kertoo Jouni Savela. Aluksi oli tarkoitus vaihtaa vain osa valoista, mutta sitten näki eron valaistuksessa ja sähkönkulutuksessa. Siinä sitten vahvistui ajatus, että vaihdetaan mahdollisimman nopeasti kaikki valot, niin saadaan paras säästö. Korkeat tilat on joskus ollut ongelmallisia toteuttaa LED-valaistuksella, mutta meillä on valaisinkorkeus 15 metrissä ja valoteho riittää mainiosti. Kaikki on toiminut täydellisesti, kehaisee Savela.