Hongisto Oy

Uudet LED-teollisuusvalot ovat aivan mahtavat – Hongisto Oy

Asiakkaamme Hongisto Oy on vanhin nosturialan yritys Oulun seudulla. Yrityksen toimialaa on kokonaisvaltaiset nostopalvelut, lavettisiirrot sekä henkilönostot. Perheyrityksen toiminta on startannut jo 1950-luvulla ja nyt yrityksen ohjaimissa on Sakari Yrjö-Koskinen, nosturiyrittäjä kolmannessa polvessa.

 

Miksi led-valaisimet?

Hongiston nosturihallin valaistus oli aiemmin toteutettu isolla määrällä loisteputkivalaisimia ja halogeenilamppuja. Vaikka valaisimia oli paljon, ne eivät antaneet valoa sinne, missä sitä olisi aidosti tarvittu. Valaisimet oli väärin sijoitettu ja siksi ne jättivät hallitilaan varjoja, kertoo Yrjö-Koskinen.

Hongiston tapauksessa valaistusuudistuksen taustalla vaikutti kolme syytä. Hongisto päivitti valaistuksensa LED-valoihin, koska he halusivat:

  1. Tarjota työntekijöilleen parhaat mahdolliset työskentelyolosuhteet.
  2. Edistää yritykselle tärkeitä ympäristöarvoja entisestään.
  3. Säästää energiakustannuksissa.

Miksi Ledistys?

Ledistyksen valikoituminen Hongiston valaistuskumppaniksi oli niin ikään kolmen tekijän summa:

  1. Ledistys on paikallinen yritys.
  2. Ledistyksellä on hyvä kotimainen tuote.
  3. Ledistys tarjosi parhaan kokonaisratkaisun.

Valaistuksen toteutus

Hongiston hallin valaistus toteutettiin Ledistyksen Modulel-sarjan valaisimilla (MDL801 ja 1201). Samanlaisia valaisimia asennettiin sekä sisälle että ulos.

Valaistustaso hallissa oli vanhalla valaistuksella noin 100-150 luxia. Tärkeimmässä paikassa, eli ajoneuvon vieressä, jossa asentajat työskentelevät mitattiin vain 50 luxin valaistustaso.

Uudeksi valaistustasoksi suunniteltiin reilut 400 luxia siten, että ajoneuvojen sivuilla olisi riittävästi valoa työskentelyä varten. Toteutuneet valaistustasot täyttivät ja ylittivätkin suunnitellun tason. Ajoneuvon sivulta mitattiin noin 500, jopa 700 luxiakin.

Asennus sujui hyvin ja nyt hallissa on kunnon valaistus

Yrjö-Koskinen on erittäin tyytyväinen Ledistyksen asennuspalveluun. Valaisimien asentamisen aikanakin normaali työpäivä nosturihallissa jatkui tavalliseen tapaan. Uudet LED-valaisimet on nyt asennettu niin, että niistä saadaan paras hyöty irti.

Tänä päivänä hallissa näkeekin tehdä töitä turvallisesti ja ammattimaisesti. Kun uudet valot on asennettu oikealla tavalla, valoa on juuri siellä missä sitä tarvitaan, ei ole enää työntekoa haittaavia varjoja ja täällä näkee tehdä töitä paremmin kuin ennen, Yrjö-Koskinen kiittelee.

Työnjohtaja Janne Taskila nostaa valaistuksen tuomana hyötynä esiin työturvallisuuden lisääntymisen. Lisäksi plussana pitää mainita sellainenkin seikka, että halli tulee pidettyä entistä puhtaampana nyt, kun lika näkyy lattioilla ja muilla pinnoilla paljon herkemmin, hän naurahtaa.