Pyhäjoen jäähalli

Pyhäjoen jäähallin uusi valaistusratkaisu

Pyhäjoen jäähallin valaistus muutettiin energiatehokkaammaksi Ledistyksen Profiled-valaisimilla ja Helvarin DALI-ohjausjärjestelmällä.

Vuonna 2002 valmistuneessa harjoitusjäähallissa oli 38 kpl 400 W monimetallilamppuja ja mitattu valomäärä varsin vaatimattomat 350 luxia. Uudeksi valaisimeksi valikoitui Profiled-sarjan PRL1801 valaisin (152W/~16.000 lm), joita asennettiin viiteen riviin olemassa oleviin valaisinripustuskiskoihin yhteensä 64 kpl.

Asennuksen jälkeen valotehoksi mitattiin lähes 800 luxia eli valon määrä yli kaksinkertaistui, vaikka ottoteho tippui yli 16 kW:sta noin 9,7 kW:iin.

Käytännössä ottoteho jää huomattavasti pienemmäksi ohjausjärjestelmän myötä, joka antaa mahdollisuuden luoda omat valomäärät huollolle (10 %), junioriharjoituksiin (50 %) ja peleihin (85 %). Siten myös takaisinmaksuaika tulee lyhyemmäksi.

Pyhäjoen jäähallin Aulis Rajaniemi on erittäin tyytyväinen valaistusmuutokseen:

”Päädyimme Ledistyksen ratkaisuun, joka oli kokonaisuutena parempi ja edullisempi kuin kilpailijoilla. Ledistys otti myös huomioon edellisten valaisimien rivimäärän ja siten mekaniikkamuutokset olivat pieniä. Kesän aikana saamme seinien vaalean lisäeristyksen kuntoon ja sitten näyttää vielä paremmalta.”

Vanha valaistus oli toteutettu 400 W monimetallilampuilla. Niiden valo oli epätasainen ja valon määrä jäi alhaiseksi.

Uusien valaisimien asennustyö sujui joutuisasti ja halli muuttui kirkkaammaksi.