Muurametalot

Muurametalot Oy:n tehtaan loisteputket korvattiin laadukkailla LED-valaisimilla

Muurametalot Oy on suomalainen valmiskoteihin sekä talopaketteihin erikoistunut talotehdas. Muurametalojen talotehdas sijaitsee Tornion Karungissa, jossa talo rakennetaan valmiiksi viipaleiksi. Viipaleet yhdistetään työmaalla yhdeksi kokonaisuudeksi. Tällä tekniikalla toteutettuna talo saadaan säältä suojaan valmiin sokkelin päälle jopa yhden työpäivän aikana.

Laadukas ja tehokas työskentely vaatii hyvät valaistusolosuhteet niin työmaalla kuin tehtaassakin. Tehtaan alkuperäinen loisteputkivalaistus alkoi olemaan lopussa, eikä valaistus vastannut 2020 luvun vaatimuksia.  Muurametalojen tehtaanjohtaja, Mikko Huhta, otti yhteyttä Ledistyksen myyntiin ja pyysi apua tilanteen korjaamiseen. Ledistyksen valaistuksen asiantuntija suunnitteli Dialuxilla tuotantolinjalle nykyaikaisen valaistuksen Muurametalojen toiveiden ja heiltä saatujen kuvien perusteella. Suunnitelmassa tärkeänä pidettiin tasaista ja varjotonta valoa. Valaistuksessa pyrittiin välttämään voimakkaita kontrasteja. Seinien hämäryys koettiin epämiellyttäväksi vanhassa valaistuksessa. Sen takia myös seinät ja katto haluttiin valaista riittävän hyvin.

Vakuuttavan ja kustannustehokkaan suunnitelman sekä hyvien referenssien perusteella Muurametalot päätyi tilaamaan valaistuksen Ledistykseltä.  Asennuspartnerina toimi Ledistyksen pitkäaikainen yhteistyökumppani Ylitornion Sähkö Oy. Tehtaan johtaja, Mikko Huhta sekä talomyyjä, Ossi Lepistö kehuivat asentajia.  Tuotantotilan vanhan valaistuksen purkaminen ja korvaaminen 150 Ledistyksen Moduled tuoteperheen teollisuusvalaisimella sujui tuotantoa häiritsemättä huomattavasti arvioitua nopeammin.

Kesälomilta palaavat työntekijät hämmästelivät tuotannon uudistunutta valaistusta.  ”Tehtaanjohtaja on tehnyt loistavan päätöksen” ”Piirustusten lukeminen onnistuu nyt helposti” ”Työnteko on mukavampaa paremmassa valossa” ”Valolla on vaikutus vireyteen ja mielialaan”

Ossi Lepistö kiittelee, että valoa on nyt joka paikassa. ”Laajennusosa oli jo aikaisemmin valaistu LED valaisimilla, mutta valaistus oli siellä epätasainen, ja varsinkin seinillä oli voimakkaita kontrasteja. Lisäksi syväsäteilijöiden teho oli hiipunut. Nyt laajennusosassakin on tasainen valo ”

Muurametalojen valmistus jatkuu Karungissa tyytyväisten työntekijöiden toimesta. Tulevaisuus näyttää valoisalta.🌞