Metsäkonepalvelu

Metsäkonepalvelu Oy:n tilat valaistiin Ledistyksen LED-valaisimilla

Elokuun lopulla Metsäkonepalvelun huoltopäällikkö Veli-Pekka Eronkoski Hämeenlinnasta otti yhteyttä kertoen, että heillä on n. 350 neliön hallissa omien sanojensa mukaan ”jäähallihalogeenit” ja pesuhallissa tiensä päähän tulleet loisteputket. Lisäksi varastosta puuttui käytännössä valaistus kokonaan aiempien rikkoutumisen vuoksi. Toiveena on päivittää valaistus 2020-luvulle kaikissa tiloissa ja saada myös ulkovalaistus tehokkaammaksi, jotta töihin on entistä mukavampi aamuisin tulla.

Kartoituskäynnin saimme sovittua jo seuraavalle viikolle. Sekä pesu- että huoltohallissa valotehoa haluttiin reilusti lisää. Pesuhallissa mitattiin kartoitushetkellä n. 140 luksin valoteho ja huoltohallissa keskilattialla päästiin 450 luksin valotehoon. Koska yrityksen kalusto on järeimmästä päästä ja varjoja syntyy runsaasti, tarvitaan kaikissa tiloissa erittäin hyvä valaistus. Huoltomiehet olivatkin tottuneita otsalampun käyttäjiä ja aamulla ensimmäiseksi halliin tulevan tehtäviin kuului sytyttää kaikki mahdolliset valot päälle.

 

Kartoituksen ja valaistusuunnitelman tuloksena varaston sekä pesuhallin valaisimeksi valikoitui 73W Moduled 801 ja huoltohalliin 148W Moduled 2001. Kahden rakennuksen välinen piha-alue suunniteltiin valaistavaksi sekä seiniltä, että vaihtamalla pylväisiin myös Ledistyksen valaisimet.

 

Otin yhteyttä paikalliseen urakoitsijaan Sun Sähköpalvelut Häme Oy:n Jaakko Laihiaiseen ja hän lupasi käydä pikapuolin tekemässä asennustarjouksen. Eronkoskelle olin kertonut 3 vuoden STUL-asennustakuusta ja sen eduista. Valaistus haluttiin saada kuntoon pikaisesti ja koska kokonaisuus valotehon parantumisen, valaisimien laadun, hinnan ja asennuksen aikataulun osalta vakuutti Metsäkonepalvelun väen, päästiin valaisimia asentamaan jo lokakuun ensimmäisellä viikolla.

Asennus sujui ripeästi ja lopputulokseen ovat kaikki osapuolet enemmän kuin tyytyväisiä. Pesuhallissa valoteho tuplaantui ja huoltohallissa jopa nelinkertaistui ollen nyt lähes 2 000 luksia. Varastoon saatiin riittävä yleisvalaistus. Työpöydän päälle uusittiin myös suunnattavat led-valaisimet, mutta erinomaisen yleisvalaistuksen myötä niiden tarve on nyt vähäisempi. Eronkoski sanoi, että otsalamput ovat saaneet jäädä ohimoita kiristämästä ja hän iloitsee myös siitä, että ulkovalaistuksen parantumisen vuoksi valvontakameran kuva on aivan eri tasoa kuin ennen.  Mukavana bonuksena vielä n. 40 % sähkönkulutuksen säästö.