Agro Suomi - Konehuolto Seppänen

Myymälän ja korjaamon valaistus - Konehuolto Seppänen Oy

Kajaanissa toimiva Konehuolto Seppänen Oy rakensi uudet toimitilat vuonna 2019. Tiloissa toimii Agro Suomi oy:n maatalouskonemyynti, -huolto ja korjaamo.

Valaistus käyttötarpeiden mukaan

Nykyaikaisessa myymälässä valaistukselle on korkeat vaatimukset. Tuotteiden pitää erottua selvästi ja varaosatiskillä osien yksityiskohdat pitää pystyä erottamaan. Takin väri ei saa vaihtua, kun kaupanteon jälkeen astellaan uusi takki päällä pihalle.  Riittävän voimakas, tasainen ja varjoton valaistus luo asiakkaillekin mielikuvaa laadukkaasta ja rehellisestä toiminnasta.

Korjaamon puolella huoltokohteet pitää pystyä näkemään selvästi. Hyvä valaistus nostaa työtehokkuutta ja työn tarkkutta, kun katseluun ja etsimiseen ei tarvi käyttää aikaa. Ja parantaahan hyvä valaistus myös työntekijöiden vireystilaa.

 

Hallin valaistus Profiled sarjan tuotteilla

Sekä korjaamon että myymälän valaistus suunniteltiin Profiled PRL1601 valaisimilla. Myymälässä tavoitteena oli yli 500 luxin vlaistus ja korjaamossa yli 600 luxia.  Molemmat vatimukset täyttyivät kirkkaasti. Puolentoista vuoden käytön jälkeen myymälästä mitattiin hyllyväleistä 700 luxia ja korjaamolta 700 … 800 luxia. Valaistus oli erittäin tasainen ja varjoton.  Seitsemän metrin korkeudeuteen asennetut opaalikupuiset valaisimet eivät aiheuta kiusallista häikäisyä.

Kapeampi pesuhalli valaisitiin hallin sivuilta MDL801 valaisimilla. Tällä varmistettiin että pestävän kaluston kyljet valaistaan hyvin ja lika erottuu pestäessä.

Työntekijöiden kommentit olivat erittäin positiivisia. Siirtyminen uusiin ja valoisiin toimitiloihin aiheutti alkuun jopa hämmennystä.  Paluuta vanhaan ei pidetty enää mahdollisena.  Hyvä valaistus lisää siis kaiken muun hyvän lisäksi myös työntekijöiden sitoutumista.