Valaistusratkaisut

KOTIMAISET VALAISTUSRATKAISUT

Yrityksemme toiminta perustuu asiakkaan tarpeiden määrittelyyn ja optimaalisen valaistusratkaisun suunnitteluun huomioiden kohteen asettamat vaatimukset sekä kokonaisvaltaiseen palveluun siten, että asiakas saa kaikki tarvitsemansa LED-valaistusratkaisuihin liittyvät palvelut suunnittelusta toteutukseen.

Tarjoamme valaistusratkaisut, tuotteet ja palvelut, joilla:
1
 • Vähennät kohteen energiakustannuksia
 • Vähennät kohteen huolto- ja ylläpitokustannuksia
 • Pienennät CO2- päästöjä
 • Nostat kiinteistön tai kohteen arvoa
 • Lisäät tehokkuutta, työhyvinvointia ja turvallisuutta

Projektit voidaan toimittaa myös leasing maksulla.

Huolellisesti suunniteltu ja toteutettu valaistus on yksi varmimmista ja helpoimmista tavoista säästää energiakustannuksissa. Valaistus on lämmityksen jälkeen kiinteistöjen energiankulutuksen suurin menoerä. Kohteen tilat ja käyttötarkoituksen huomioiva optimoitu valaistusratkaisu voi tuottaa jopa 50-80 prosentin vuotuiset säästöt.

Kustannustehokas valaistus kulkee käsi kädessä laadun kanssa, eli mitä laadukkaampi valaistusratkaisu on, sitä enemmän energiaa, rahaa ja vaivaa säästyy. Optimaalinen ja räätälöity ratkaisu syntyy usean osatekijän summana. Ledistys Oy tarjoaa palvelua, joka sisältää asiakkaan toiveiden mukaisesti kaiken aina valaistussuunnittelusta käyttöönottoon asti. Täydellinen kokonaisuus muodostuu laadukkaista kotimaisista led-valaisimistamme, asiantuntevasta suunnittelusta, räätälöidystä ratkaisusta ja ammattitaidolla toteutusta asennuksesta:

KUSTANNUSTEHOKKAAT & HINTA-LAATUSUHTEELTAAN ERINOMAISET LED-VALAISIMET

Valaistuksen ensisijainen tehtävä on tuottaa riittävästi hyvälaatuista valoa erilaisten toimintojen suorittamiseen. Energiatehokkaassa valaistuksessa pyritään mahdollisimman vähäiseen energiankulutukseen täyttäen valaistuksen laadulliset vaatimukset. Ledien myötä laadukas valaistus ja energiatehokkuus ovat yhdistettävissä, eikä valaistuksen laadusta tarvitse tinkiä energiankulutuksen alentamiseksi. Kasvavilla globaaleilla markkinoilla on kuitenkin paljon tuotteita, jotka eivät kaikilta teknisiltä ja laadullisilta ominaisuuksiltaan vastaa vaativien valaistuskohteiden odotuksia. Pelkkä valotehokkuus (luumenia/watti) ei vielä kerro kaikkea valaisimen laadusta ja energiatehokkuudesta.

Kiinnitämme omassa tuotannossamme runsaasti huomiota tekemiimme komponenttivalintoihin, sillä laatuun ja kokonaistehokkuuteen vaikuttavat itse ledien lisäksi monet muutkin asiat, kuten liitäntälaite, valonjako ja jäähdytys. Ledistyksen koko tuotanto on Suomessa, mikä tarkoittaa, että laatua on helpompi valvoa ja ylläpitää. Näin voimme turvallisin mielen antaa valaisimillemme viiden (5) vuoden takuun. Kempeleen tehtaalla voimme itse vaikuttaa kaikkeen mitä teemme ja pystymme tarvittaessa räätälöidä sopivia ratkaisuja haastaviin ja erilaisiin kohteisiin. Tuotteemme ovatkin modulaarisuutensa ansiosta helposti mukautettavissa asiakkaidemme yksilöllisiin tarpeisiin.

moduled-cropped-valaistusratkaisut
logot-valaistusratkaisut
KOKONAISVALTAINEN JA RÄÄTÄLÖITY VALAISTUSSUUNNITELMA

Suunnittelun merkitys korostuu, kun tavoitellaan laadukasta ja energiatehokasta valaistusta. Valaistusratkaisujen energiatehokkuus perustuu pitkälti onnistuneeseen suunnitteluun. Se ottaa huomioon esimerkiksi valaisimien määrän ja teholuokan sekä niiden oikeaoppisen sijoittelun ja optimaalisen ohjaustekniikan. Jokainen valaistussuunnitelma on yksilöllinen, sillä valaistavalla tilalla ja sen käyttötarkoituksella on suuri merkitys lopulliseen valaistusratkaisuun ja energiatehokkuuteen. Ennen tarjousta voimme tehdä ilmaisen kohteen kartoituksen, jonka pohjalta mallinnetaan kohteen tarvitsema valaistuskokonaisuus. Jos kyseessä on jo olemassa oleva valaistu kiinteistö, voidaan tarjouksen yhteydessä tehdä myös säästölaskelma, josta selviää saavutettava säästö ja ledivalaisimien takaisinmaksuaika.

Energiatehokkaissa valaistushankinnoissa on syytä pohtia koko valaistuksen elinkaarta suunnittelusta ylläpitoon. Valaistuksen kokonaiskustannuksiin vaikuttavat myös muun muassa valaisimiemme pitkät huoltovälit eli ne ovat käytännössä huoltovapaita. Pidä mielessä lisäksi mahdolliset tuet, kuten energiatuki, jota voi hakea energian säästöä ja käytön tehostamista edistäviin investointi- ja kehittämishankkeisiin.

palvelut-tuotteet-valaistusratkaisut
TARPEENMUKAINEN VALAISTUKSENOHJAUS

Valaistuksenohjaus on tärkeä valaistuksen energiatehokkuuteen vaikuttava tekijä. Vaikka monet erilaiset ratkaisut voivat olla toimivia valaistuksen kannalta, niiden energiankulutuksessa saattaa olla hyvinkin isoja eroja. Kaikkein tehokkaimmat valaistusratkaisumme ovat lähes aina räätälöity muunneltavaksi ja ohjattaviksi. Ohjausvaihtoehdoillamme valaistaan oikeaa paikkaa, oikealla teholla ja oikeaan aikaan. Kustannuksia voidaan helposti karsia teknologian avulla, kun valaistus ei ole koskaan ylimitoitettu. Huomioimalla ohjauksessa esimerkiksi päivänvalo ja läsnäolo, saadaan aikaan huomattavia säästöjä energiankulutuksessa.

valaistuksenohjaus-valaistusratkaisut
VALAISTUKSENOHJAUKSEN TASOT

Ledistys tarjoaa valaistuksenohjaukseen eri tasoja asiakkaidemme tarpeiden mukaisesti:

Taso 1

SMART-Säädin

 • Pyöritettävä säädin DALI-valaisimien himmennykseen
 • Yhdellä säätimellä voidaan ohjata 25 valaisinta

Taso 2

SMART-Tunnistin

 • Läsnäolotunnistus, vakiovalosäädin ja Dali-ohjaus samassa
 • Kauko-ohjattava herkkyydensäätö ja ohjelmointi
 • Optiona painonappikytkennät

Taso 3

SMART-Ohjauskeskus

 • Monipuoliset liitännät (tunnistimet, painonapit, vakiovalo jne.)
 • Tasojen säätö potentiometreistä
 • Viikkokello-ohjaus

Taso 4

SMART-Ohjausjärjestelmä

 • Vain tarpeellinen määrä valoa manuaalisesti, päivänvalon, tunnistimien, kellon tai kalenterin mukaan
 • Valaisimien sekä valaisinryhmien ohjaus ja himmennys vapaasti
 • Valaisimien sekä tunnistimien vapaa sijoittelu ja lisäys
 • Ryhmittelyt, sekvenssit ja ehdollinen logiikka
 • Valvonta reaaliajassa ja lokitiedot
AMMATTILAISTEN TEKEMÄ ASENNUS JA KÄYTTÖÖNOTTO

Yhteistyökumppaneinamme eri puolilla Suomea toimivat sähköurakoitsijat hoitavat asiakkaan niin halutessa valaisinten asennustyön. Sähköurakoitsijat ovat myös meidän asiakkaitamme. Tarjoamme toimituksen asiakkaillemme avaimet käteen -palveluna urakoitsijoiden kanssa yhteistyössä. Tuotteemme on suunniteltu siten että asennus on mahdollisimman helppo ja nopea, jonka kautta kokonaiskustannustehokkuus paranee.

ammattilaisten-tekema-asennus-valaistusratkaisut