Teollisuusuutiset Yrittäjän matkassa: Ledistys Oy

Parempaa valotehoa entistäkin kustannustehokkaammin

 

Ledistyksen toteuttama led-valaistus jäähallissa

Ledistys Oy valmistaa teollisuusvalaisimia Kempeleessä. Kyseessä on kotimainen avainlipputuote. Kun kiinteistön valaistus päivitetään energiatehokkaampaan ledivaihtoehtoon, voidaan kustannus maksaa saavutettavalla energiansäästöllä. Lehdistyksen tuotteita käyttävät teollisuuden lisäksi maatalous sekä suuret kauppaliikkeet. Yhtiö toimittaa valaistusratkaisut suunnittelusta toteutukseen.
Jäähallipuoli on tullut meille osittain uutena aluevaltauksena. Jäähallit ovat olleet saneerauskohteita, joissa valaistus on päivitetty uuteen valaistustekniikkaan, Ossi Karsikas mainitsee.

Viimeksi toteutetussa kohteessa, Jäälin jäähallissa, 50 kpl 400 wattista monimetallivalaisinta korvattiin 145 wattisilla Profiled-valaisimilla.

– Kohteen valoteho nousi noin 100 luxia, kun samalla sähkönkulutus tippui noin 64 %. Puhutaan noin 4500 euron vuosisäästöstä ja reilun kahden vuoden takaisinmaksuajasta.

 

Korkealaatuista kotimaista valotehoa

Halikko Steel Oy ennen ja jälkeen Ledistyksen tekemän ledivalaisinasennuksen

Ledistyksen tuotteissa korostuu niiden kotimaisuus, korkealaatuiset materiaalit sekä saavutettu valoteho suhteessa käytettyyn energiaan.

– Tuotteidemme valonlaatu on erittäin hyvä ja valaisimet ovat täysin välkkymättömiä. Tuoteperheeseemme kuuluu Profiled– ja Moduled-valaisinmallistot, joista molemmista löytyy noin 10 erilaista vaihtoehtoa. Moduled-mallisto on IP 65 luokiteltu, joten se soveltuu kosteisiin olosuhteisiin. Profiled soveltuu puolestaan vähän kuivempiin tiloihin, joissa ei olla koko ajan veden kanssa tekemissä. Molemmista mallistoista löytyy eri teholuokkia. Kaikki tuotteemme valmistetaan Kempeleessä, Karsikas esittelee.

Laadukkaiden valaisinten lisäksi Ledistys Oy:n kautta saa älykkäät ohjausjärjestelmät (Dali, Smart sekä mobiili). Ohjausjärjestelmät valitaan ja asennetaan kohteen vaatimusten mukaan.

– Tuotteemme on suunniteltu helposti asennettaviksi, jolloin niiden kokonaiskustannustehokkuus paranee entisestään, Karsikas perustelee.

 

Suunnittelusta toteutukseen

– Meiltä menee käymään edustaja paikan päällä kartoittamassa tilanteen. Kohteessa käydään läpi asiakkaan kanssa läpi mitä kohteessa halutaan muuttaa, onko valoteho nykyisellään hyvä vai halutaanko sitä lisätä. Sen pohjalta tehdään valaistussuunnitelu, tarjous, haetaan asennusyhteistyökumppani ja katsotaan mahdollinen leasing-rahoitus kuntoon.

Karsikkaan mukaan esimerkiksi viiden vuoden leasing-sopimuksen myönteinen kassavaikutus voi alkaa välittömästä. Koko uusinta maksetaan sähkönsäästöllä pois.

– Esimerkiksi sahalaitoksilla valaisimemme parantavat paloturvallisuutta huomattavasti, koska valaisintemme pintalämpötila on matala.
Ledistyksen viimeisimpiin toteutuksiin kuuluvat Jäälin jäähallin lisäksi Porin ja Pyhäjoen jäähallit sekä Kuhmon Betonille ja Halikko Steelille tehdyt valaistusprojektit. Kohteita on ympäri Suomen.

Nopea asennus ja monipuoliset ohjausmahdollisuudet

– Jäähalliprojekteissa valaistuksen uusintaan kuluu 30–50 miestyötuntia. Kohteisiin saadaan asennettua samalla erilaisia ohjausvariaatioita. Esimerkiksi Pyhäjoen jäähallissa on älykäs ohjausjärjestelmä, joka parantaa järjestelmän takaisinmaksuaikaa ja mahdollistaa erilaisia säätöjä.

Siellä on mm. painike, josta voidaan valita peli-/harjoitusvalaistus ja sinne voidaan säätää myös portaattomasti erilaisia tasoja eri pelitilanteita varten. Kaikki valaistustilat voidaan esiohjelmoida järjestelmään. Ohjauksessa on olemassa olevat esiasetukset, joista käyttäjän on helppo valita oikea valaistus kuhunkin pelitilanteeseen, Karsikas kertoo.

Investoinnin kassavaikutus on heti positiivinen

Ledistys voi toimittaa asiakkaalle koko valaistusratkaisun, jossa asiakas ei maksa yhtiölle euroakaan. Projekti maksetaan kokonaisuudessaan sähkönsäästöllä ja leasing-rahoitteinen valaistus toimitetaan avaimet käteen -palveluna. Leasing-rahoitusaikoja on eri mittaisia, joskin yleisimmin käytetty aika on 36 kk.

– Jos valosaneerauskohteen sähkölasku on ollut aiemmin 500 euroa/kk, on sähkölasku nyt 200 euroa/kk ja leasingsopimus on 150 euroa /kk, jolloin kassaan jää 150 euroa /kk. Tätä kautta investoinnin kassavaikutus on heti positiivinen. Pystymme kilpailemaan niin aasialaisia kuin kotimaisiakin valaisimia vastaan, Karsikas lupaa.

 

OSSI KARSIKAS
Ledistys Oy

Katso yhteystiedot

Lataa artikkeli PDF -muodossa (Teollisuusuutiset)

YHTEYDENOTTO
1

Haluatko saada lisätietoja tuotteistamme tai palveluistamme? Voit ottaa meihin yhteyttä viereisellä lomakkeella. Jätä yhteystietosi ja olemme sinuun yhteydessä.

Voit myös soittaa meille. Tarkemmat kontaktitiedot löytyvät yhteystiedot -sivulta.