Blogi /

Ledistyksen henkilöstö äänessä: Myyntimies on myyntimies vapaallakin

09.10.2020

Tämä on tositarina myyntimiehen arjesta.​ Ledistyksen Etelä-Pohjanmaan aluepäällikkönä toimiva Tommi Saari kiinnittää vapaa-ajallaankin huomiota parantamista vailla oleviin valaistusratkaisuihin. Eipä aikaakaan, kun kaupoista on sovittu ja asiakkaan liiketoiminta pyörii jatkossa paremmassa valossa.

Ledistyksen henkilöstö äänessä: Myyntimies on myyntimies vapaallakin

Kaikki alkoi epäonnisesta metsäreissusta

Olin kevättalvella 2020 ajamassa traktorilla ja metsäkärryllä tuulenkaatopuita metsästä ja kävi niin nolosti, että vanhan kärryni tukijalan tukiraudat repesivät rungosta irti. Hetken mietittyäni otin kaveriini yhteyttä, että mitäs nyt tehdään?

Kaveri tuumasi, että käydäänpä tuossa Alavuden asemalla Partsteeliltä hakemassa rautaa ja laitetaan kärry kuntoon. Heti halliin mennessä katseeni kiinnittyi hallin valaistukseen: katto näytti nimittäin olevan täynnä loisteputkivalaisimia ja valaisimet olivat melkoisen korkealla. Tummat seinäpinnat ja musta rauta jotenkin söivät loisteputkien keltaisen valon ja näin sieluni silmin, kuinka ledien tuoma valkoinen valo toimisi tässäkin tilassa loistavasti.

Melkein jo unohdin oman metsäkärryni ja siihen tarvittavat tarvikkeet, kun tein ehdotuksen Seppo Vuorelalle valaistuksen uusimisesta. Sovimme uusintakäynnin tarkemman kartoituksen osalta.

Mittaustuloksista valaistussuunnitelma, suunnitelmasta valaistusratkaisu

Kartoitus kohteeseen tehtiin pian ensimmäisen tapaamisen jälkeen ja todettiin, että katossa on tällä hetkellä 72 kpl 2 x 58 W loisteputkivalaisimia, valaisimet olivat 8 metrin korkeudella. Lukseja mitattiin eri puolilta hallia 300 – 400, joka oli kohtalaisen hyvin tuolla valaisimen korkeudella.

Tein kohteeseen valaistussuunnitelman ja valaisimeksi suunnitelmaan tuli Moduled 1601 kirkkaalla kuvulla, valaisimen teholukemat 141 W ja rapiat 20000 lumenia. Suunnitelman mukaan näitä valaisimia tarvitaan 38 kpl eli puolet vähemmän mitä loisteputkivalaisimia tällä hetkellä oli. Seppo hyväksyi suunnitelman ja tarjouksen, ja nyt yrityksen valaistus on huomattavasti paremmalla mallilla. Tiettyihin työpisteisiin laitettiin neljään eri kohtaan tuplavalaisin, joten lopullinen valaisinmäärä oli näin ollen 42 kpl.

Asennusurakan jälkeen teimme uusintamittaukset ja saimme yleisesti hallista noin 650 – 700 luksia. Työpisteissä, joissa on tuplavalaisin mittasimme reilut 900 luksia. Värilämpötilan muutos valkoisempaan valoon oli merkittävä tässä kohteessa, sillä tummat seinäpinnat ja musta rauta syövät valoa edelleen tehokkaasti. Valaistusratkaisu ottaa tämän huomioon.

Asiakas oli tyytyväinen lopputulokseen ja minäkin sain metsäkärryni kuntoon 😊 .

Tommi Saari, Ledistys Oy

P.S. Mikäli sinusta tuntuu, että syksyn pimeys syö valon sisältäkin, soita Tommille (044 093 6200) ja pyydä hänet paikan päälle ratkaisemaan tilanne. Tommi operoi Etelä-Pohjanmaan alueella ja muiden alueiden valaistusasiantuntijat löydät täältä.